Juni 2020 Nieuwsbrief
De zomervakantie staat voor de deur. Dit jaar wordt deze misschien anders dan anders. Maar genieten kun je zeker. Ook in eigen land, in je eigen tuin of op je balkon. Zie je je zelf al zitten? De zon is net op. Je maakt je ontbijt klaar en zet voor jezelf een kop van je favoriete koffie.
Nog meer nieuwe koffie’s onderweg.
In mei hebben we de volgende koffies al toegevoegd aan het assortiment:
- Burundi - Ngogomo (floral, lemon, pomegranate, oolong tea, blood orange)
- Indonesia - Kerinci Gunung Tujuh (Black tea, lemonade, cherry & grapefruit )
- Rwanda - Nyakarenzo (cup of excellence! buttercup, melon, orange, rooibos, caramel finish)
- Colombia - Estefania Gonzales (Cherry, dark chocolate, sweet, lemon)
Laat je verrassen met deze nieuwe smaken. Maar er is meer nieuws, in juni/juli komen daar de volgende koffies bij:
- We hebben de El Salvador – La Reforma SL28 koffie ook dit jaar weer weten te bemachtigen, we wachten op het transport.
- Er komt eindelijk een Ethiopische koffie aan, ook deze is nog onderweg!
- We hebben een geweldige Natural Red Catuai uit Nicaragua ingekocht, de Los Pedernalis. Met hints van rode vruchten, deze gaan we zelf in ieder geval drinken, deze zomer!
Houd de website in de gaten, ze gaan komende weken allemaal online komen.
Tips van ons
Het zetten van je kop filterkoffie is een vak apart. Het luistert heel nauw. Daarom zetten we graag een paar tips voor jullie op een rij:
- Bij Independent koffie verkopen we geen gemalen koffie. Waarom niet? Dat gaat ten koste van de aroma en de versheid. Het is onmogelijk om het zo nauwkeurig af te stellen en goede kwaliteit te waarborgen. Maal hem zelf per portie en je bent altijd verzekerd van een vers bakje koffie.
- Ook het water is erg belangrijk. Koffie bestaat voor het allergrootste gedeelte uit water. Daarom is het aan te raden om gefilterd water te nemen. Hier zit een scheikundig verhaal achter (willen best wel eens vertellen…). Maar simpel gezegd: dan is je koffie op zijn lekkerst en kun je er optimaal van genieten.
- Nooit geweten misschien. Maar het is verstandig om een papieren filter voor te spoelen. Laat maar eens een filter in het water zitten en proef het water. Dan hoeven we niets uit te leggen.
- Gebruik geen kokend water om je koffie te maken met je apparaat. Dat levert ongewenste smaken op. Dat wil je niet. Je wilt kunnen genieten van het fijne smaakprofiel, toch? Laat je water een minuutje van de kook af staan voor je koffie zet; zo verbrand je je koffie niet en blijven de bitterste smaakjes achterwege.
- Het bewaren van je bonen heeft ook aandacht nodig. Bewaar ze altijd op een donkere en droge plek. Daarnaast is een stabiele temperatuur ook van belang.
- Waarom is het belangrijk om een weegschaal te gebruiken bij het zetten van koffie? Dit is nodig om je brew te her-creëren zodat je telkens het perfecte kopje koffie kunt zetten
Ook Heerlen kan gaan genieten van onze koffie!
Puck en Zindzi zijn geboren en getogen in Heerlen. Zij vinden heel veel dingen leuk: kunst, eten en drinken, inrichting en kletsen met mensen. Zo is Tableau ontstaan. Ze willen Heerlen graag opfleuren door een plek te bieden waar je geïnspireerd raakt en kan ontspannen. Deze toffe zaak opent 1 juli haar deuren. Zullen wij iets verklappen? Je kunt vanaf dan eindelijk ook onze koffie&thee in Heerlen drinken én kopen.
www.tableauheerlen.nl | Instragram | Facebook
Zomers genieten van een coldbrew
Om mee af te sluiten: een geweldige coldbrew gemaakt met onze koffie. Natuurlijk zijn er veel verschillende recepten. “Als je mij zou vragen nu een coldbrew te zetten, zou ik het volgende recept hanteren” [Sebastiaan]:
- Voor 1 liter coldbrew, gebruiken we 200 gram koffie.
- Kies een mooie single-origin koffie (filter roast) uit Zuid-Amerika of Afrika. Link
- Maal deze heel grof, op standje French Press.
- Gebruik gefilterd water of pak mineraalwater (zonder bubbles) uit de supermarkt.
- Stop het maalsel en het gefilterde water samen in een kan. Roer het om en zet de kan in de koelkast.
- Na 24 uur, filter je het hele mengsel door een papieren (Hario) filter.
- Smakelijk.
P.S. Deze coldbrew kun je maximaal 2 weken gekoeld bewaren. Maar gaat hij dat redden? We denken het niet. ;-)
Wil je deze nieuwsbrief elke maand in je mailadres ontvangen? Meld je nu aan.
Social media
Independent Coffee is op de volgende social media te vinden: