Fermentation
Brazil - Fazenda das Almas
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Origin | Brazil |
Regio | Minas Gerais |
Producer | José da Costa Muniz |
Hoogte | 950m - 1000m |
Variety | Yellow Icatu |
Processing Method | Other |
Geschikte zetmethode | Espresso & FIlter |
Smaakprofiel | tropisch fruit, bosbessen, vijgen en een zoetheid van dadels |
Dit lot, geproduceerd door José da Costa Muniz en familie in Fazenda das Almas, onderging een anaërobe fermentatie voor ongeveer 69 uur. Vervolgens uit de fermentatietank gehaald en door een zeer langzaam droogproces gegaan, waardoor de integriteit van de bonen wordt gewaarborgd. Tijdens het proces worden alle parameters, zoals temperatuur, strikt gecontroleerd voor een optimaal resultaat. De koffie wordt geoogst met een hoog percentage rijpe kersen en accepteert een minimum aantal groene vruchten (minder dan 5%). Vervolgens gescheiden op dichtheid in het wasproces, waardoor maximale uniformiteit van deze partij koffie wordt gegarandeerd. Na dit proces werd het product in goed ontsmette en hermetisch afgesloten dozen geplaatst. Met behulp van een luchtsluis komen de gassen die tijdens de fermentatie vrijkomen vrij zonder het risico dat zuurstof binnendringt, waardoor een anaërobe omgeving wordt gegarandeerd.