Expected early 2025
Rwanda - Nyamiyaga
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Origin | Rwanda |
Regio | Ngoma, Nyamiyaga, Kamonyi |
Producer | RWACOF - Nyamiyaga washing station |
Hoogte | 1410M |
Variety | Bourbon |
Processing Method | Natural |
Geschikte zetmethode | Espresso & FIlter |
Porducenten selecteren en plukken de kersen met de hand en leveren deze af bij het Nyamiyaga-wasstation. Bij de binnenkomst sorteren de medewerkers van het station de koffie door deze te laten drijven en met de hand te sorteren, zodat zichtbare defecten of bonen van lage dichtheid worden verwijderd.
Voor natural coffees, zoals deze, wordt de perfect rijpe kers vervolgens in een dunne laag op verhoogde bedden gelegd om in de zon te drogen, waarbij de kersen regelmatig worden omgedraaid om een gelijkmatige droging te garanderen.
Ondanks de turbulente geschiedenis is Rwanda vandaag de dag een van de favorieten in de wereld van specialty coffee – en dat is niet zonder reden! Producenten in Rwanda doen geweldig werk door het beste wat Rwanda te bieden heeft naar branderijen over de hele wereld te brengen.